فهرست مطالب

مطالعات قدرت نرم - پیاپی 30 (پاییز 1401)

نشریه مطالعات قدرت نرم
پیاپی 30 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/30
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مجید عباسی* صفحات 7-23

    انقلاب اسلامی ایران دگرگونی عظیمی در زمینه های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ایران و تاثیرات شگرفی در سطح بین المللی و بویژه جهان اسلام داشته و باعث تجدید حیات اسلام یا به عبارت بهتر احیای فرهنگ و تمدن اصیل اسلامی شده است. انقلاب اسلامی انقلابی ارزشی با هدف بازگشت، احیا و بازسازی سنت های بنیادی دین اسلام می باشد. این انقلاب در عین داشتن اهداف سیاسی و اجتماعی، نگاه خاصی به تمدن و جهان بینی اسلامی دارد. بیداری اسلامی زنده شدن دوباره در پرتو اسلام اصیل و تجدید حیات اسلام است که در پناه آن استقلال، عدالت و آموزه ها و ارزش های متعالی الهی، بار دیگر زنده می شوند و یا حیات می یابند. احیای هویت دینی و طرح اندیشه حکومت اسلامی، حمایت از محرومان جامعه، ظلم ستیزی و مقابله با مستکبرین، استقلال خواهی،ترویج فرهنگ مردم سالاری دینی، ورود از حوزه های نظری به حیطه های سیاسی و حکومتی، بیداری اسلامی در عرصه های حیات اجتماعی و سیاسی، گفتمان سازی سیاسی و فرهنگی و طرح این ایده که اسلام تنها راه حل است و مطالعه تحولات سالهای 2011-2012 در کشورهایی مانند تونس، مصر، لیبی، یمن و بحرین و تطبیق خواسته های مردمی آنها با آموزه های انقلاب اسلامی حاکی از احیای مجدد هویت اسلامی در جهان اسلام متاثر از قدرت نرم انقلاب اسلامی ایران است. وقوع این تحولات و نفوذ اندیشه های انقلاب اسلامی در ملل مسلمان نه از طریق قدرت سخت افزاری بلکه از طریق قدرت نرم انقلاب اسلامی در الگو شدن برای کشورهای اسلامی امکانپذیر شده است.

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، قدرت نرم، ارزش های دینی، هویت اسلامی، جهان اسلام، احیاگری اسلامی
  • مهدی محمدزاده بنی طرفی* صفحات 33-53

    وحدت اسلامی از نوع مطلوب و ثمر بخش آن، یعنی اهتمام برای رسیدن به نوعی یگانگی در منافع و اهداف و تقریب در باور های دینی، از سوی کسانی که مشترکات بسیاری در باورهای اسلامی دارند، یکی از مهمترین آن ها اندیشه مهدویت است؛ درحقیقت اندیشه مهدوی بعنوان یک قدرت نرم؛فرایندی را رقم میزند که در آن بشریت از طریق رفتار مطابق با گرایش هر فرقه اسلامی و در قالب ابزاری غیر خشونت آمیز روی افکار مردم (نخبگان و عامه مردم) تاثیر گذاشته و موجب آثار، حرکات و رفتار مشترک که همان وحدت جهان اسلام باشد، در راستای تغییر ذهنیت و رفتار جامعه هدف، قدم بر میدارد. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی-تحلیلی و شیوه گردآوری از طریق مطالعه اسناد و مدارک کتابخانه ای است که به بررسی مبانی شناخت و تقویت مولفه های وحدت بخش مذاهب اسلامی در پرتو اندیشه مهدویت، در متون گرانسنگ دینی، می پردازد. یافته ها حاکی از آن است که این اندیشه نوعی از اندیشه ها و نگرش های معطوف به آینده و در حقیقت، رویکردی آینده نگرانه است. ارکان وحدت بخش اندیشه مهدویت شامل امامت و ولایت است و جهانی بودن، عدالت، امنیت و رشد و توسعه ویژگی های جامعه مهدوی است که در تحقق وحدت جهان اسلام بمثابه یک قدرت نرم اثر می کند، این اندیشه نقطه مشترک فرق اسلامی و عامل انسجام ادیان است چرا که اندیشه انتظار و چشم به راهی و طلب آمدن منجی آسمانی و الهی، محور مشترک و وحدت بخش همه ادیان است

    کلیدواژگان: وحدت، جهان اسلام، مهدویت، دین، تفرقه، قدرت نرم
  • محسن خاکی، نورالله قیصری*، علیرضا خسروی، ابراهیم متقی صفحات 55-78

    از منظر امام خمینی، مصلحت سیاسی و حکم حکومتی برآمده از آن از ریاست الهیه مفوضه به پیامبر اسلام و اختیارات حکومتی فقیه جامع الشرایط ناشی می شود و غایت مصلحت سیاسی در جمهوری اسلامی «حفظ جمهوری اسلامی» است و هیچ امر دیگر فقهی و غیر آن نمی تواند مانعی در مسیر حفظ نظام تلقی شود. این امر به دلیل آن است جمهوری اسلامی مهمترین دلیل حفظ و بقای «اسلام ناب» در جهان و مهمترین حامی محرومان و مستضعفان جهان است؛ از این منظر حفظ آن مهمترین واجب الهی تلقی می گردد و در صورت انحصار حفظ جمهوری اسلامی در مسیر یا ابزاری خاص، استفاده از آن جایز و بلکه واجب می باشد. این رویکرد نظری به مصلحت سیاسی تامین کننده بخش قابل توجهی از قدرت نرم نظام سیاسی بوده که طی آن می تواند بازدراندگی سیاسی - امنیتی خود را به خوبی حفظ نماید. در واقع مصلحت سیاسی به معنای ابزاری برای تهدید نظری و شناختی دشمن برای کاهش احتمال اعمال قدرت سخت اوست و سبب افزایش بازدارندگی نظام اسلامی می گردد. بر این اساس نظام اسلامی بدون توسل به قدرت سخت می تواند بازدارندگی سیاسی و امنیتی خود را افزایش دهد.

    کلیدواژگان: مصلحت سیاسی، جمهوری اسلامی، ولایت فقیه، حفظ نظام، امام خمینی، آیت الله خامنه ای
  • معصومه مقیمی فیروز آباد* صفحات 79-104

    درنقطه عطف انقلاب اسلامی ایران، رهبرحکیم انقلاب با صدور بیانیه گام دوم، چشم انداز آینده مطلوب را ترسیم نموده اند که از جمله مقولات محوری برای تحقق آن تجربه اندوزی از گذشته جهت برداشتن گام های استواردرآینده است.براین اساس هدف پژوهش، تحقق محورنگاه به گذشته ی بیانیه گام دوم درعرصه عمل مدیریتی دانشگاه فرهنگیان در راستای افزایش قدرت نرم می باشد که ازطریق روش کیفی ازنوع پدیدارشناسی به تبیین مفهوم، کشف و درک تجربه ای که مدیران با آن زیست کرده اند می پردازد وبه این سوال پاسخ می دهد که تجربیات زیسته مدیران برای تحقق توصیه های بیانیه چگونه است؟جامعه آماری مدیران ستادی و روسای پردیس های دانشگاه فرهنگیان است.نمونه گیری به صورت هدفمند وگلوله برفی می باشد.جهت گردآوری داده ها ازمصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته استفاده گردید.گام های تحلیل داده های کیفی نیز مطابق با فرآیند کد گذاری انجام شد.درمرحله اول 145 کدباز از واحدهای معنایی استخراج شد که پس ازحذف کدهای تکراری 120 کد واردمرحله کدگذاری محوری شد.پس از دسته بندی کدها باتوجه به ارتباط مفهومی آنها 34 تم اصلی ودر کدگذاری گزینشی 19مقوله استخراج گردید.

    یافته ها

    اقدامات مدیران:دانش افزایی (خودارتقایی،توانمندسازی) ، نگاه سیستمی (روابط برون سازمانی و درون سازمانی)،عدالت محوری (عدالت نگرشی و آموزشی) عزت (متغیرهای روانشناختی)،اخلاق ومعنویت (رفتاری و نگرشی)،اقتصاد مقاومتی (راهبردها)،سبک زندگی (تشویق وآموزش). عوامل محتوایی (اخلاق حرفه ای ، خصوصیات فردی،مهارت رهبری، ویژگیهای تخصصی).وضعیت موجود: فرایندهای منابع انسانی (جذب و گزینش)،عدالت (ضعف و قوت)،علم و پژوهش (محدودیتها و فرصتها)،اقتصاد (عوامل محدود کننده)،عزت (شان حرفه ای و سازمانی)،سبک زندگی (آسیب های سبک زندگی ایرانی اسلامی) و راهکارها: مدیریت منابع انسانی (پیامد و گزینش)،اقتصاد (راهبردی و عملیاتی)،علم و پژوهش (سیاستگذاری و اجرایی)،ارتقای نگرش (سبک زندگی و جایگاه دانشگاه)

    کلیدواژگان: تجربه، گام دوم، پدیدارشناسی، مدیران
  • مریم وطن خواه، سید رضا نقیب السادات* صفحات 105-131

    شبکه های ماهواره ای یکی از منابع قدرت نرم و بخش مهمی از زیربناهای ارتباطی دنیا هستند. گسترش ارتباطات و تبادل فرهنگ از طریق ماهواره ها، ورود ارزش های جدید و به تبع آن رفتارهای جدید را به دنبال دارد و به عنوان یک تهدید نرم می تواند به تدریج فرهنگ و هویت یک ملت را تغییر دهد. لذا ارزیابی تاثیرات عمیق این رسانه بر ابعاد گوناگون زندگی فردی و اجتماعی ضروری است. سوال اصلی در این پژوهش این است که تهدیدات رسانه ای ماهواره های تلویزیونی چیست و راهکارهای مناسب جهت مقابله با آن ها کدام اند؟ برای پاسخ به این سوال و گردآوری و تحلیل اطلاعات از دو روش «پیمایشی» با تکنیک پرسشنامه و روش «مصاحبه عمقی» با تکنیک «مصاحبه بسته یا هدایت شده» استفاده شده است. جامعه آماری در روش پیمایش «کلیه افراد بالای 18 سال شهر تهران که برنامه های شبکه های ماهواره ای را تماشا می کنند» و در روش مصاحبه عمقی «متخصصان حوزه های علوم ارتباطات و علوم سیاسی» بودند. یافته ها نشان می دهد که از مجموع 450 پاسخگو، بیشترین نسبت پاسخگویان با انواع تهدیدات ماهواره ای از قبیل «تهدیدات روانی، سیاسی و فرهنگی، اقتصادی و نظامی -امنیتی» «موافق» بوده اند و 3/33 درصد «میزان تهدید آفرینی ماهواره» را «متوسط» ارزیابی کرده اند. همچنین بیشترین نسبت آنان (1/43 درصد) بهترین شیوه برخورد با تهدیدات ماهواره را «بالا بردن سواد رسانه ای» دانسته اند. یافته های مصاحبه نیز موید آن است که برای مواجهه با ماهواره اتخاذ راهکارهای تنوع (فوق فعال) و تهاجمی (فعال) مناسب تر از راهکارهای انفعالی و حفظ وضع موجود است.

    کلیدواژگان: تهدیدات رسانه ای، ماهواره های تلویزیونی، استعمار فرانو، قدرت نرم، سواد رسانه ای
  • حسین اسمعیلی، احتشام رشیدی*، ابوالفضل دانایی صفحات 133-162

    تروریسم رسانه ای، گونه ای نوظهور از تروریسم است که از طریق گفتمان سازی، عملیات روانی و جذب نیرو، نسبت به نفوذ، جلب حمایت و مشارکت گروه های مختلف اقدام کرده و با فعالیت در شبکه های اجتماعی خاصه توییتر و فیس بوک به استفاده جنون آمیز از فضای مجازی، ایجاد هراس جمعی و رعب و وحشت اقدام می کنند. هدف پژوهش روی تبیین تروریسم رسانه ای گروه داعش در فضای شبکه های اجتماعی با رویکرد فراترکیب متمرکز است. 135 پژوهش در پایگاه های علمی Emerald، Wiley، Science Direct، SID، Sage، Google Scholar، Springer، Taylor & Francis Group، Magiran، Iran.doc و Noormags به عنوان نمونه اولیه در بازه زمانی سال های 2010 تا 2020 وارسی شدند. پس از غربال گری، 36 مطالعه به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و نتایج با استفاده از نرم افزار اطلس تی آی با هم ترکیب شدند. نتایج فراترکیب به شناسایی 6 مقوله اصلی، 25 مفهوم و 129 شاخص منتهی شد که مداخلات خارجی و منطقه ای، تنش های قومی و حمایت های منطقه ای و فرامنطقه ای، تبلیغات و بسیج اجتماعی، گمنامی، تامین منابع مالی، ترفندهای رسانه ای، فرهنگ سازی خشونت و مواجهه کشورهای جهان از عناصر محوری مدل بودند. مدیریت تحلیل محتوا، بازنگری در سیاست گذاری های حوزه شبکه های اجتماعی، واکاوی جوانب امنیتی ابعاد مختلف تروریسم در رسانه های اجتماعی و بازبینی سیاست دروازه بانی اطلاعات از توصیه های سیاستی مطالعه است.

    کلیدواژگان: تروریسم رسانه ای، شبکه های اجتماعی، توئیتر، فیس بوک، داعش، رویکرد فراترکیب
  • علی جدیدی*، سید محمدرضا موسوی، وحید صالحی صفحات 163-184

    در عرصه جدید سیاست بین الملل، یکی از ابزارهایی که واحدهای سیاسی به منظور دستیابی به اهداف و منافع ملی و راهبردی خود به کار می گیرند قدرت نرم است. در سال های اخیر با توجه به اهمیت قدرت نرم در دستیابی به اهداف ملی جمهوری اسلامی ایران سعی در افزایش و بهره وری بیشتر، از ظرفیت های قدرت نرم خود در راستای اهداف استراتژیک خود در تحولات کشور سوریه نموده است. جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بازیگران منطقه ای که نمی توانست به تحولات سوریه بی تفاوت بماند از راهبرد نرم ویژه ای برای اثرگذاری بر این تحولات استفاده کرده است. تحقیق پیش رو با طرح این سوال که در سیاست خارجی ایران در قبال تحولات سوریه، قدرت نرم چه جایگاهی داشته است این فرضیه را مطرح نموده است که مولفه سیاست خارجی در قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر امنیت محوری و نقش مردم در تعیین حاکمیت تاثیر بیشتری بر تحولات کشور سوریه داشته است. با وقوع انقلاب اسلامی ایران و شکل گیری جمهوری اسلامی مناسبات ایران و سوریه وارد مرحله نوینی شده است. روش مورد استفاده در این پژوهش، تحلیلی و توصیفی می باشد.

    کلیدواژگان: سیاست خارجی ایران، قدرت نرم، تحولات سوریه، منطقه خاورمیانه
  • مسعود مظاهری، سهراب صلاحی*، مریم مرادی صفحات 185-204

    مقاله حاضر به بررسی بکارگیری قدرت نرم و ابزارهای آن مانند رسانه ها از طریق آزادی اطلاعات علیه حاکمیت دولت ها می پردازد. در این فرایند شاهد بکارگیری ابزارهای نوین رسانه ای و ایجاد جنگ نرم توسط برخی از کشورهای قدرتمند علیه حاکمیت دولت های دیگر می باشیم. در عصر حاضر که تکنولوژی و فناوری اطلاعات از جایگاه و قدرت ویژه ای برخوردار شده است انتظار نمی رود جوامع بین المللی از ورود اطلاعات از خارج از مرزهای جغرافیایی به داخل کشورشان مصون بمانند. در این راستا کشورهای دارای قدرت رسانه ای و تکنولوژی های به روز در عرصه ی فناوری اطلاعات به منظور تحقق اهداف خود اقدام به طرح ریزی جنگ نرم در درون جوامع هدف نموده اند. از این رو در مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر با هدف تبیین ابعاد مختلف قدرت نرم و ابزارهای رسانه ای، اعمال جنگ نرم علیه حاکمیت دولت ها به روش "کتابخانه ایی" و "اسنادی" بررسی شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد مرزهای فرهنگی، عقیدتی و اخلاقی یک کشور به اندازه ی مرزهای جغرافیایی و تمامیت ارضی آن ها دارای احترام می باشد و کسب رضایت کشورها برای ورود به مرزهای غیرجفرافیایی آن ها نیز امری بی بدیل بوده و انتقال اطلاعات به داخل یک کشور بدون اخذ اجازه و رضایت آن کشور وصف نقض حاکمیت و تمامیت ارضی را پیدا می کند.

    کلیدواژگان: قدرت نرم، جنگ نرم، آزادی اطلاعات، رسانه، حاکمیت دولت ها
  • عهدیه آتشی، محمدرضا حافظ نیا*، ابراهیم رومینا، علی اصغر پورعزت صفحات 205-233
    سطح تاثیرگذاری عملکرد قدرت نرم یک سیستم کلان سیاسی، بر مدیریت سیاسی فضاهای جغرافیایی آن امری انکارناپذیر است؛ چرا که قدرت نرم یک سیستم سیاسی (حکومت) به عنوان سیستم عامل و مغز اداره فضای سرزمینی یک کشور، تاثیرپذیری مستقیمی از اهداف، اجزا و نحوه عملکرد سیستم دارد. از جمله مهم ترین این کارکردها، اعمال نرم افزارانه قدرت بر فضای جغرافیایی تحت حاکمیت خود است. از این رو، قدرت نرم حکومت ها، متاثر از عملکرد آن هاست. لذا، پاسخگویی به این مسیله که معیارها و شاخص های سنجش عملکرد حکومت ها در اعمال نرم افزارانه قدرت بر فضای جغرافیایی خود کدامند؟ هدف اصلی تدوین این مقاله است. پژوهش حاضر به روش توصیفی- تحلیلی انجام شده و گردآوری داده ها با استفاده از منابع کتابخانه ای است. به این منظور ابتدا مولفه های نظریه قدرت نرم جوزف نای، استخراج و سپس از میان نظریه ها و دیدگاه های متعدد در رشته های مختلف علوم انسانی شاخص های سنجش عملکرد حکومت با رویکرد قدرت نرم، نیز شناسایی شدند. طبق نتایج، 156 شاخص استخراج شد که از این تعداد، 82 شاخص بیشترین فراوانی و تاکید را در نظریات مختلف داشتند. در نهایت، این 82 شاخص در یک الگوی نظری و تحت 7 مولفه اصلی قرار داده شدند که پایه و اساس عملکرد قدرت نرم یک حکومت در مدیریت سیاسی فضای جغرافیایی تحت حاکمیت آن را شکل می دهند.
    کلیدواژگان: الگوی سنجش، سنجش عملکرد، قدرت نرم حکومت، دولت، مدیریت سیاسی فضا (کشورداری)
  • جواد خانلری*، سعدی سعدی، پریسا کاظمی صفحات 235-262

    احمد مطر، شاعر انقلابی سرا و بی پروای معاصر در برابر ظلم و ستم حاکمان مستبد و ظالم عراق با اشعار پرطمطراق و انقلابی خویش سعی در جلب توجه جامعه وقت در جهت مقابله با حکم جایر وقت دارد. نه شعری می گوید که غرض اکتساب روزی در آن نهفته باشد و نه قصد مدیحه سرایی دارد بلکه از وی شاعری بی پروا ارایه کرده است که با قریحه خویش به جنگ نرم با عاملان وضع اسفبار جامعه وقت می پردازد. پژوهش حاضر به روش توصیفی- تحلیلی با تاکید بر نظریه کنش گفتاری جان سرل، راهکارهای مقابله با جنگ نرم در سروده های احمد مطر، شاعر مبارز انقلابی و معاصر عرب را واکاوی کرده است. نشان می دهد شاعر در عین توصیف وضعیت اجتماعی نامطلوب جامعه که محصول فساد حکومت و عملکرد ظالمانه حاکمان همسو با استبداد و استعمار جهانی بوده، در جهت مقابله با حجم گسترده فساد و تهدیدات جنگ نرم، راهکارهای مفید و موثری ارایه داده که با کاربست نظریه کنش های گفتاری سرل، قابل تحلیل و بررسی است. این راهکارها که به طور کلی عبارتند از احیای هویت دینی و ملی، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت طلبی، بصیرت افزایی و آگاه سازی، همبستگی اجتماعی، ایستادگی در برابر دشمنان خارجی و داخلی و حاکمان سازش گر و هم سو با اسراییل و آمریکا، عمدتا در کنش های گفتاری اظهاری و ترغیبی نمود یافته است. ضمن این که از کنش های گفتاری دیگری مانند کنش های گفتاری عاطفی و اعلامی نیز بهره برده است.

    کلیدواژگان: نظریه کنش گفتاری، جان سرل، شعر معاصر عربی، جنگ نرم، احمد مطر
  • رضا عباسی*، مجتبی زارعی صفحات 263-290

    در دوران ریاست جمهوری سید محمد خاتمی، از منظر نحوه تعامل ساختار-کارگزار شاهد رویکرد ساختار گرایی در سیاست خارجی ایران هستیم. چرا که اگرچه خاتمی منتقد برخی شرایط ناعادالنه حاکم بر سیستم بین الملل بود، لکن عمده ترین چارچوب و الزامات ساختاری سیستم بین الملل را پذیرفته بود. از طرفی با توجه به اینکه دال مرکزی روابط خارجی قدرتهای بزرگ در نسبت با »دیگران« در افق تجویزهای شرق شناسانه است، اصالت دادن به ساختارهای بین المللی متضمن پذیرش تقسیمات شرق شناسانه و نگاه سلسله مراتبی به قدرت است. لذا در تحقیق پیش رو به این پرسش پرداخته شده است که آیا ساخت سیاست خارجی دولت های هفتم و هشتم مبتنی بر معرفت شرق شناسانه است؟ پاسخ موقت پژوهش به این صورت است که ساخت سیاست خارجی دولت های هفتم و هشتم در مواجهه با مسایل و قدرت های بین المللی تحت تاثیر معرفت شرق شناسانه بوده و برای تفسیر آن از تحلیل محتوا)کیفی(داده های اسنادی و کتابخانه ای به ویژه مبانی و مستندات نظری برنامه چهارم توسعه بهره گرفته شده است. نتیجه اینکه به نظر می رسد رویکرد ساختارگرایی شرق شناسانه مبتنی بر پذیرش خود به عنوان قدرتی تبعی نه تنها با فطرت انسانی و اندیشه اسالمی سازگار نیست، بلکه قادر نخواهد شد منافع ملی مادی مدعای خود را نیز حاصل کند.

    کلیدواژگان: ایران، سیاست خارجی، شرق شناسی، دولت های هفتم و هشتم، سید محمد خاتمی
  • مهدی خومرتضائی، هاشم کارگر* صفحات 291-315

    یکی از سخت ترین چالش های پیش روی مدیران و محققان، اطلاعات کم در مورد چگونگی سازمان دهی همسویی مدیریت منابع انسانی و استراتژی های تجاری برای بهبود عملکرد شرکت ها است و بدون در نظر گرفتن جهت گیری های استراتژیک خاص یک شرکت، شناخت میزان و شیوه هایی که آن شرکت می تواند استراتژی های مختلف را در یک راستا قرار دهد؛ بسیار دشوار است. مدیریت منابع انسانی با شناسایی تهدید ها و فرصت های موجود در محیط سازمان، از استراتژی تجاری پشتیبانی می کند تا سازمان را در بهترین عملکرد قرار دهد. استراتژی تجاری بر روش هایی تمرکز دارد که شرکت می تواند خود را به طور موثر از رقبای خود متمایز کند و از نقاط قوت متمایز خود برای ارایه ارزش بهتر به مشتریان خود در یک محیط معین استفاده کند. محققین در این پژوهش قصد دارند درک از همسویی استراتژیک را با پرداختن به دو شکاف مهم در موضوع این تحقیق توسعه دهند. این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی پیمایشی محسوب می شود. همچنین از آنجایی که به توصیف متغیر های تحقیق پرداخته می شود، از نوع تحقیقات توصیفی همبستگی می باشد. در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده شده است. از یافته های پژوهش آن است که بررسی فرضیه های پژوهش نشان داد مدیریت منابع انسانی با آماره 289/2 بر «عملکرد سازمان» و با آماره 364/5 بر «استراتژی های تجاری» تاثیر مستقیم دارد. همچنین نشان داد که استراتژی های تجاری با آماره 637/5 اثر مستقیمی بر «عملکرد سازمان» دارد و به عنوان نقش میانجی با آماره 809/3 در «مدیریت منابع انسانی و عملکرد سازمان» موثر است.

    کلیدواژگان: استراتژی های تجاری، عملکرد شرکت، منابع انسانی، مدیریت
|
  • Mahdi Mohamadzadeh * Pages 33-53

    Islamic unity of its desirable and fruitful type, that is, efforts to achieve a kind of unity in interests and goals and convergence in religious beliefs, by those who have many commonalities in Islamic beliefs, one of the most important of which is the thought of Mahdism; In fact, Mahdavi's thought as a soft power establishes a process in which humanity influences people's thoughts (elite and common people) through behavior in accordance with the tendency of each Islamic sect and in the form of a non-violent tool and causes works, movements and behavior. The common one, which is the unity of the Islamic world, takes a step towards changing the mentality and behavior of the target society. The research method in this research is descriptive-analytical and the method of collection is through the study of library documents and documents, which examines the basics of recognizing and strengthening the unifying components of Islamic religions in the light of Mahdavitism, in precious religious texts. The findings indicate that this thought is a kind of future-oriented thoughts and attitudes, and in fact, a futuristic approach. The unifying pillars of Mahdavi thought include imamate and guardianship, and universality, justice, security, and growth and development are the characteristics of Mahdavi society, which works in the realization of the unity of the Islamic world as a soft power.

    Keywords: Unity, Islamic world, Mahdism, religion, division, Soft power
  • Mohsen Khaki, Nuralah Gheisari *, Alireza Khosravi, Ibrahim Mottaghi Pages 55-78

    From Imam Khomeini's point of view, political expediency and the ruling of the government arising from it arise from the divine authority delegated to the Prophet of Islam and the governmental authority of a comprehensive jurist. It can not be considered an obstacle in the way of maintaining order. This is because the Islamic Republic is the most important reason for the preservation and survival of "pure Islam" in the world and the most important supporter of the deprived and oppressed in the world; From this perspective, its preservation is considered the most important divine obligation, and in case of monopolizing the preservation of the Islamic Republic in a specific way or tool, its use is permissible and even obligatory. This theoretical approach to political expediency provides a significant part of the soft power of the political system, during which it can maintain its political-security repression well. In fact, political expediency means a tool for the theoretical and cognitive threat of the enemy to reduce the possibility of exercising his hard power and increase the deterrence of the Islamic system. Accordingly, the Islamic system can increase its political and security deterrence without resorting to harsh power.

    Keywords: Political expediency, Islamic Republic, Velayat-e Faqih, Preservation of the system, Imam Khomeini, Ayatollah Khamenei
  • Masoome Moghimifirozabad * Pages 79-104

    At the turning point of the Islamic Revolution of Iran, the wise leader of the revolution, by issuing a statement of the second step, has outlined the vision of a desirable future, which is one of the central categories for achieving that experience of the past to take firm steps in the future Accordingly, the purpose of the research is to realize the past-oriented statement of the second step in the field of management practice of Farhangian University in order to increase soft power, which explains the concept, discovery and understanding of the experience with which managers have lived through a qualitative method of phenomenology. Addresses and answers the question: What are the lived experiences of managers to implement the recommendations of the statement? The statistical population is the staff managers and heads of campuses of Farhangian University. Sampling is targeted and snowball. In order to collect data, semi-structured in-depth interview was used. Qualitative data analysis steps were performed according to the coding process. In the first stage, 145 open codes were extracted from semantic units, which after removing duplicate codes, 120 codes entered the central coding stage. Selective coding of 19 categories was extracted.

    Results

    Managers' actions: knowledge enhancement (self-promotion, empowerment), systemic view (extra-organizational andorganizational relations), central justice (attitude and educational justice Dignity (professional and organizational dignity), lifestyle (harms of Iranian Islamic lifestyle) and solutions: human resource management (outcome and selection), economics (strategic and operational), science and research (policy and implementation), promotion Attitude (lifestyle and position of the university)

    Keywords: experience, Step Two, Phenomenology, managers
  • Maryam Vatankhah, Seyed Reza Naghibulsadat * Pages 105-131

    Satellite networks are a sources of soft power and an important infrastructure for global communication. The expansion of communication and exchange of culture through satellite TVs imposed new values and, consequently, new behaviors; which could be a soft threat as it could gradually change the culture and identity of a nation. Therefore, it is necessary to carefully evaluate the effects of Sat. TVs on both individual and social aspects. The main question is: “what are the media threats of satellites TVs and how to countermeasure them accordingly?” To answer this question, two "surveys" with questionnaire technique and also "in-depth interview” method using “closed or guided interview" technique had been used. The statistical population in the survey was "all people over 18 years in Tehran who watch the satellite networks" and in the in-depth interview it was "specialists in communication and political sciences". It was found that out of a total 450 respondents, the most of the respondents believed in different threats of satellite TV, including "psychological, political, cultural, economic and military-security threats" and 33.3% evaluated the level of "satellite threat" as "moderate". Additionally, the most of them (43.1%) considered "improving media literacy" as the best countermeasure to satellite threats. The findings of the interview also confirmed that it is more appropriate to adopt diversity (ultra-active) and aggressive (active) strategies rather than passive strategies and maintaining the status quo strategies to deal with satellites.

    Keywords: media threats, satellite TVs, post-neocolonialism, Soft power, Media Literacy
  • Hossein Esmaili, Ehtesham Rashidi *, Abolfaz Danaei Pages 133-162

    Media terrorism is an emerging form of terrorism that through discourse-building, psychological operations, and recruitment, it has acted to influence, attract support and engage with various groups and by working on social networks, especially Twitter and Facebook, they use cyberspace frantically to create mass fear and panic. The aim of research was explaining the media terrorism of the ISIL group in social networks with a meta-synthesis approach. As per, 135 research were reviewed as a preliminary sample in databases of Emerald, Wiley, Science Direct, SID, Sage, Google Scholar, Springer, Taylor & Francis, Magiran, Iran.doc and Noormags in the period from 2010 to 2020. After screening 36 studies were selected by purposive sampling method and results were combined using Atlas.ti software. The results led to the identification of 6 main categories, 25 concepts and 129 indicators that the central elements of the model were include foreign and regional intervention, ethnic tensions, and regional and trans-regional supports, propaganda and social mobilization, anonymity, funding, media tricks, culture building of violence, and the confrontation of the countries of the world. Managing content analysis, reviewing in policy making of social networks, exploring security aspects of various dimensions of terrorism on social media, and reviewing information gateway policy are some of the policy recommendations.

    Keywords: Media Terrorism, Social Networks, Twitter, Facebook, ISIL, Meta-Synthesis Approach
  • Ali Jadidi *, Mohammadreza Mousavi, Vahid Salehi Pages 163-184

    In the new arena of international politics, one of the tools that political units use to achieve their national and strategic goals and interests is soft power. In recent years, due to the importance of soft power in achieving the national goals of the Islamic Republic of Iran, it has tried to increase and increase the efficiency of its soft power capacities in line with its strategic goals in the developments of Syria. The Islamic Republic of Iran, as one of the actors in the region that could not remain indifferent to the developments in Syria, has used a special soft strategy to influence these developments. By raising the question of what position soft power has had in Iran's foreign policy in relation to the developments in Syria, the upcoming research has proposed the hypothesis that the foreign policy component in the soft power of the Islamic Republic of Iran with an emphasis on central security and the role of the people in determining sovereignty It has had a greater impact on the developments in Syria. With the occurrence of the Islamic revolution in Iran and the formation of the Islamic Republic, relations between Iran and Syria have entered a new phase. The method used in this research is analytical and descriptive.

    Keywords: Iran', s foreign policy, Soft power, developments in Syria, the Middle East region
  • Masuod Mazaheri, Sohrab Salahi *, Maryam Moradi Pages 185-204

    This article examines the use of soft power and its tools, such as the media, through freedom of information against state sovereignty. In this process, we see the use of new media tools and the creation of soft wars by some powerful countries against the sovereignty of other governments. In the present age, when technology and information technology have a special status and power, international communities are not expected to be safe from information entering their country from outside geographical borders. In this regard, countries with the power of media and up-to-date technologies in the field of information technology in order to achieve their goals have planned a soft war within the target communities. Therefore, in the present descriptive-analytical study, with the aim of explaining the different dimensions of soft power and media tools, the application of soft war against the sovereignty of states has been investigated by "library" and "documentary" methods. The results show that the cultural, ideological and moral borders of a country are respected as much as their geographical borders and territorial integrity, and obtaining the consent of countries to enter their non-geographical borders is irreplaceable and The transfer of information into a country without the permission and consent of that country is described as a violation of sovereignty and territorial integrity.

    Keywords: Soft power, Soft War, Freedom of information, Media, Sovereignty of States
  • Ahdieh Atashi, Mohammad Reza Hafeznia *, Ebrahim Roomina, Ali Asghar Pourezzat Pages 205-233
    The level of influence of the performance of a macro-political-administrative system on the political management of geographical spaces and the strengthening of its internal soft power is undeniable; Because the soft power of a political system (government) as the operating system and the brain of the administration of the territorial space of a country, has a direct impact on the goals, components, and functioning of the system. Therefore, governments have specific functions in their essence, and the implementation or lack of optimal implementation of these functions affects the quality of the political management of the space. Therefore, the political management of space is affected by the performance of governments. So, to answer this question, what are the criteria and indicators for measuring the soft power of governments? The main purpose of this article is The current research was done using descriptive-analytical method and data collection was done using library sources. According to the results, the indicators were identified from among many theories and perspectives in different fields of human sciences. The views and theories showed that the goals and duties of the government have different types. The number of identified indicators was 80, some of them with high repetition and emphasis. All 80 indicators are included in 7 main components. The success of any country is to fulfill all the goals of the country and the nation in a proper way.
    Keywords: measurement model, Performance measurement, soft power of the government, political management of space (nationalism)
  • Javad Khanlari *, Saadi Saadi, Parisa Kazemi Pages 235-262

    Issue:

     Ahmad Matar, a contemporary poet, revolutionary and reckless in the face of the oppression of the tyrannical and oppressive rulers of Iraq, with his glorious and revolutionary poems, tries to attract the attention of the society of the time in order to oppose the current rule. He does not say a poem in which the purpose of acquisition lies one day,, with his talent, engages in a soft war with the perpetrators of the miserable situation of the time.Research

    Method

    The present descriptive-analytical study, with emphasis on John Searle's theory of speech action, has explored the strategies to counter soft warfare in the poems of Ahmad Matar, a revolutionary and contemporary Arab poet.

    Findings

    It shows that the poet, while describing the unfavorable social situation of the society which is the product of government corruption and the oppressive actions of the rulers in line with tyranny and global colonization, has provided useful and effective solutions to deal with widespread corruption and soft war threats. Which can be analyzed and studied by applying Searle's theory of speech actions.

    Conclusion

    These strategies, which generally include reviving religious and national identity, promoting a culture of self-sacrifice and martyrdom, raising awareness and awareness, social solidarity, resisting external and internal enemies, and compromising rulers, and all Su with Israel and the United States has been manifested mainly in expressive and persuasive speech actions. In addition, he has used other speech actions such as emotional and declarative speech actions

    Keywords: &ldquo, Theory of Speech Action&rdquo, John Searle&rdquo, Contemporary Arabic Poetry&rdquo, Soft War&rdquo, &rdquo, Ahmad Matar&rdquo
  • Reza Abbasi *, Mojtaba Zareei Pages 263-290

    In this regard, during the presidency of Seyyed Mohammad Khatami, from the perspective of the issue of structure-agent interaction, we see a structuralist approach to Iran's foreign policy in the perspective of the Orientalist model. Because although Khatami was critical of some of the unjust conditions prevailing in the international system, he accepted the basic framework and structural requirements of the international system.Therefore, with the hypothesis that the foreign policy construction of the seventh and eighth governments in the face of international issues and powers has been influenced by Orientalist knowledge, and also with the content analysis, we address the questions of why foreign policy construction The seventh and eighth states are based on Orientalist knowledge? And the components of Orientalist policy-making in which axes of foreign policy production of the seventh and eight governments can be identified? Moreover, now that the various aspects of this approach and its most important components and examples have been exposed and judged, it seems that the structuralist approach based on its acceptance as a subordinate power is not only incompatible with human nature and Islamic thought. Nor will it be able to pursue the national material interests of its claimant.

    Keywords: Iran, Foreign Policy, Orientalism, Khatami
  • Mahdi Khoomortezaei, Hashem Karghar * Pages 291-315

    One of the most difficult challenges facing managers and researchers is the lack of information about how to organize the alignment of human resource management and business strategies to improve the performance of companies, and without considering the specific strategic orientations of a company, knowing the extent and ways that company can use different strategies. to align; It is very difficult. Human resource management supports the business strategy by identifying threats and opportunities in the organization's environment to put the organization at its best. Business strategy focuses on the ways in which the company can effectively differentiate itself from its competitors and use its distinctive strengths to provide better value to its customers in a given environment. The researchers in this research plan to develop the understanding of strategic alignment by addressing two important gaps in the subject of this research. This research is a descriptive survey research. Also, since the research variables are described, it is a correlational descriptive research. In this research, descriptive statistics and inferential statistics were used to analyze the data. One of the findings of the research is that the examination of research hypotheses showed that human resource management has a direct effect on "organizational performance" with a score of 2.289 and on "business strategies" with a score of 5.364. It also showed that business strategies with a score of 5.637 have a direct effect on "organizational performance" and are effective as a mediating role with a score of 3.809 in "Human Resource Management and...

    Keywords: business strategies, company', s performance, human resources, Management